Det første innlegget i en helt ny blogg

Jeg hadde en blogg før. Jeg savner å blogge. Men det rare med en blogg man har hatt lenge og skrevet mye i er at den føles mindre og mindre, ikke større og større. De nye innleggene må passe inn i trådene og mønstrene til de gamle. De nye innleggene må leve opp til de gamle. Jeg savner å blogge. Ikke fordi jeg savner å se en middelmådig besøksstatistikk eller sporadiske kommentarer nå og da. Men fordi jeg savner å skrive, savner å uttrykke meg, savner et sted å samle ting som opptar meg – for min egen del.

Det er rart, dette med internett-generasjonen. Alt vi gjør havner på nett. Bilder, tekst, facebook.. Alt vi gjør, lagres i skyen. Vi er generasjonen som aldri får glemme. Vi er generasjonen som må stå til rette for ting vi sleivete skrev en natt for åtte år siden, eller som må svare for facebook-statuser vi ikke engang tenkte over at vi postet. Vi direkterapporterer alt vi opplever, og henger alt tilgjengelig på oppslagstavlen som heter Internett – der det aldri forsvinner, og hvor både vi selv og andre til evig tid kan se oss tilbake.

Men vi er også mennesker. Og jeg tror mennesker trenger å glemme. Vi trenger å slette. Vi trenger å bevege oss videre, uten at vi bærer med oss alt det gamle. Ikke fordi det er noe galt med det gamle, men fordi vi trenger å vokse videre og la ting fare iblant. Kanskje er det ikke sånn at vi måles og veies og vurderes mer enn hva som var tilfelle før. Men det er iallefall lettere å føle det sånn.

Dette er den nye bloggen min. Jeg vet ikke om jeg kommer til å bruke den så mye. Men jeg håper det. Jeg vil ikke si noe om hva jeg skal bruke den til, for jeg vil ikke ha noen forventninger til den. Kanskje kommer det ting jeg er stolt av, kanskje kommer det ting jeg skammer meg over. Kanskje skriver jeg mest om andre, kanskje skriver jeg mest om meg selv. Kanskje kommer det tekst, kanskje kommer det bilder. Kanskje kommer det mening, kanskje kommer det adspredelse.

Det får bli litt som det blir. Du er velkommen til å følge med, om du vil.

1 kommentar til «Det første innlegget i en helt ny blogg»

Legg inn en kommentar