Verdens raskeste (og beste) sjokoladekake

2013-05-23 11.16.55

Du har kanskje lurt på hva som er verdens beste sjokoladekake? Heldigivis slipper du å lure lenger: Her er den nemlig.

Jeg ble kjent med den som verdens raskeste sjokoladekake. Det er den også. Men det skulle ikke mange småjusteringer til før den også nå har blitt verdens beste.

Her er det du trenger:

  • 3 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 ss kakao
  • 150 g margarin, smeltet
  • 2 egg
  • 1,5 dl mel
  • 1 plate kokesjokolade, i (passelig store) biter
  • 1 plate hvit sjokolade, i (passelig store) biter

Slik gjør du:

  1. Bland sammen ingrediensene i rekkefølgen over, rør godt og kjærlig!
  2. Hell det hele i en smurt kakeform (26cm)
  3. Stek midt i ovnen på ca 175 grader i ca 16-19 minutter. Følg med mot slutten. Når sjokoladekakeluften brer seg i rommet nærmer den seg klar. Når du stikker en fyrstikk i kaken skal det kladde litt, kaken skal også voble når du rister lett på formen.
  4. Ta den ut, kjøl den ned en stund. Ta av sideveggene på kakeformen.
  5. La den kjøle ned til romteperatur
  6. Sett den i kjøleskapet over natten så sjokoladebitene stivner igjen
  7. Nyt!

Den kan også fint skjæres i spisebiter og legges i fryseren. Den kan spises rett fra frossen tilstand, gjerne til en god kopp te eller kaffe. Den dekker antageligvis også en voksen manns kaloribehov for en uke eller to… :)

Værsågod, verden.

2 kommentarer til «Verdens raskeste (og beste) sjokoladekake»

Legg inn en kommentar